Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poslovil se je Ettore Romoli, nekdanji župan Občine Gorica, bivši senator in predsednik novoizvoljenega Deželnega sveta Furlanije Julijske krajine

DATUM OBJAVE 14. junij 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

To noč se je v 80. letu starosti poslovil nekdanji župan Občine Gorica, bivši senator in predsednik novoizvoljenega Deželnega sveta Furlanije Julijske krajine Ettore Romoli. Za časa njegovega županovanja in tudi po njem je aktivno prispeval h krepitvi čezmejnega sodelovanja, aktivno je podpiral prizadevanja Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO in si prizadeval za boljše življenje v skupnem čezmejnem prostoru. Tudi kot predsednik novoizvoljenega Deželnega sveta Furlanije Julijske krajine je ohranil naklonjenost razvojnim projektom obeh Goric in izkazal podporo kandidaturi Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture 2025. Novogoriški župan Matej Arčon meni, da njegovo slovo pomeni veliko izgubo za skupen čezmejni prostor: " Hvaležen sem mu za vso podporo, ki jo je vložil v čezmejno sodelovanje in za to, da je tudi po prenehanju županovanja podpiral vsa naša prizadevanja za razvoj Goriške."

Kot poroča Primorski dnevnik, bo pogrebna maša Ettoreja Romolija v soboto, 16. junija, ob 12. uri v cerkvi sv. Ignacija na Travniku. Mašo in pogrebni obred bo vodil goriški nadškof Carlo Roberto Maria Redaelli. Goriška občina bo mrliško vežico pripravila v foyerju Gledališča Verdi, kjer bo pokojnik ležal v soboto od 8.30 do 11.30. Nato bo pogrebni sprevod krenil po ulicah Garibaldi, De Gasperi in Roma. Od danes do sobote, 16. junija, je župan Občine Gorica Rodolfo Ziberna v Občini Gorica razglasil tridnevno žalovanje.