Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Otvoritev prenovljenih prostorov Kulturnega doma v Šempasu

DATUM OBJAVE 20. junij 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Šempasu je včeraj popoldne potekala slovesnost ob otvoritvi prenovljenih prostorov kulturnega doma. Mestna občina Nova Gorica je za namen prenove prispevala 81.300 evrov, KS Šempas pa 80.000 evrov iz lastnih sredstev. Prenovljeni prostori obsegajo pet pisarn, sanitarije in konferenčno dvorano v velikosti 100 kvadratnih metrov, ki je namenjena različnim delavnicam, predavanjem in praznovanjem. Prenovljeni so tudi pritlični prostori, ki jih uporablja Nogometni klub Vodice Šempas, ter poslovni prostor, kjer je sedaj delavnica s trgovinico. Obenem je prenovljen tudi prostor, ki ga je Goriško oljkarsko društvo opremilo v laboratorij za senzorično ocenjevanje oljčnega olja. Po besedah predsednice KS Šempas Barbare Kante bo "ta pridobitev gotovo pripomogla k prepoznavnost našega kraja, posebno v času, ko postaja oljkarstvo pomembno v širšem prostoru." V KS Šempas se veselijo novih prostorov.

Na otvoritveni slovesnosti so pozdravne besede prispevali Barbara Kante, predsednica Krajevne skupnosti Šempas, Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica in Milena Bučar Miklavčič, vodja nacionalnega panela za ocenjevanje oljčnega olja in Vodja laboratorija inštituta za oljkarstvo pri ZRS Koper. Kulturni program pa so oblikovali Mešani pevski zvor Lipa Šempas, Mladinski pevski zbor OŠ Šempas, muzikanta Franko Oberdank in Jordan Ušaj ter Iva in Mira iz Turističnega društva Šempas.