Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Razstava v avli mestne hiše: 1917 - Ženske na ulicah. Za kruh in narod

DATUM OBJAVE 21. avgust 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

Fundacija Pot miru in Mestna občina Nova Gorica vabita na ogled razstave »1917 – Ženske na ulicah. Za kruh in narod« v avlo novogoriške mestne hiše.

Razstava sledi obsežnemu projektu, ki za vsako leto obeleževanja 100. obletnice prve svetovne vojne (1914–1918) postavi novo razstavo, v ospredju katerih je vloga žensk. Poudarek gostujoče razstave je namenjen ženskam, ki »stopijo na ulice« in vse bolj odločno zahtevajo prekinitev vojnega spopada ter vrnitev vojakov domov. Dalje protestirajo za preživetje in delavske pravice. Tudi na Slovenskem gredo ženske na ulice »za kruh«, obenem pa za svoj medvojni domoljubni angažma postavijo politično ceno – kot pripadnice množičnega deklaracijskega gibanja se postavijo za pravico do nove domovine. 

Razstavo sta pripravila Oddelek za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Ustanova Fundacija Poti miru v Posočju. 

Razstava bo na ogled do 12. septembra 2018

 

Razstava 1917 - Ženske na ulicah. Za kruh in narod - vabilo.pdf

 

Fotografije: Mateja Pelikan

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti