Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Udeležili smo se konference Mreže mest v Milanu


DATUM OBJAVE 06. december 2018
VIR Mestna občina Nova Gorica

V okviru projekta URBiNAT so se predstavniki Mestne občine Nova Gorica udeležili konference Mreže mest, ki je potekala od 27. do 29. novembra v Milanu. Predstavniki mest iz Evrope, Severne in Južne Amerike, Avstralije in Azije so se sestali z namenom, da skupaj iščejo sonaravne in trajnostne rešitve proti podnebnim spremembam v naših okoljih. Konferenca je bila tako priložnost za izmenjavo informacij o problemih, s katerimi se soočamo posamezna mesta, ter za seznanitev z dobrimi in uspešnimi praksami iz tujine. 

Na konferenci so posebno pozornost namenili zelenim površinam v urbanih okoljih in dejstvu, da jih pogosto ne znamo ustrezno vrednotiti, čeprav na globalnem nivoju vendarle vse bolj pridobivajo na pomenu. Mesta se tako čedalje bolj zavedajo, da s krepitvijo naravnih danosti prispevajo tudi k zmanjšanju podnebnih sprememb. Te smernice zasleduje tudi Mestna občina Nova Gorica, ki bo v sklopu projekta URBiNAT zeleno komponento skušala čim bolj izpostaviti in ovrednotiti preko različnih akcij osveščanja in obveščanja, pa tudi z neposrednim vključevanjem javnosti. 

Projekt URBiNAT temelji na sonaravnih in trajnostnih načelih ter na inovativnem in na naravi osnovanem prostorskem načrtovanju. V projektu sodeluje mreža strokovnjakov, ki skupaj iščejo ustrezne rešitve ter z izmenjavo izkušenj in znanj posamezne preverjene metode skušajo prenesti v druga okolja. V Mestni občini Nova Gorica bomo pilotni projekt izvajali na območju vodotoka Koren. S pomočjo naravnih rešitev in zelene infrastrukture bomo do leta 2023 izvedli pilotne aktivnosti, ki bodo prostor ob Kornu oživile in ga povezale z urbanim delom Nove Gorice.