Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ohranitev bankomata na Trnovem odvisna od števila transakcij

DATUM OBJAVE 21. januar 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič se je na pobudo Krajevne skupnosti Trnovo sestal s predstavniki podružnice Nove kreditne banke Maribor (NKBM) Zahodna Slovenija z namenom, da bi poiskali ustrezno rešitev za ohranitev bankomata na Trnovem. Slednjega je namreč banka zaradi majhnega števila transakcij in posledično nedoseganja praga rentabilnosti sklenila umakniti. 

Na Mestni občini Nova Gorica menimo, da ima bankomat velik pomen predvsem za tiste krajane, ki negotovinskega plačevanja niso vešči, in razumemo njihovo stisko. Zato smo se v pogovorih s predstavniki banke zavzeli za ohranitev bankomata na Trnovem in uspeli doseči konsenz, na osnovi katerega bo ta ostal operativen za obdobje nadaljnjih treh mesecev. V tem času bodo na banki spremljali poslovanje in se na osnovi števila opravljenih transakcij naposled odločili, ali je bankomat smiselno ohraniti ali ne. Banka sicer krajane in lokalne prebivalce obvešča, da lahko gotovino brezplačno dvigujejo tudi na poštnem okencu na Trnovem, ki je od obstoječe lokacije bankomata oddaljeno tridest metrov.