Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Ob izvedbi energetskih sanacij nastala didaktična igra o učinkoviti rabi in obnovljivih virih energije "Človek, varčuj z energijo"

DATUM OBJAVE 11. februar 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica je ob izvedbi energetskih sanacij štirih izobraževalnih objektov (telovadnici OŠ Solkan in OŠ Branik ter vrtca v Dornberku in Šempasu) želela energetsko učinkovitost približati tudi uporabnikom – otrokom. Tako je v sodelovanju z energetsko agencijeo Golea ter kreativnim podjetjem Markacija nastala didaktična igra "Človek, varčuj z energijo", ki jo bodo učencem prvič predstavili marca 2019.

"Človek, varčuj z energijo" je igra z vprašanji o učinkoviti rabi in obnovljivih virih energije. Igralec se po poljih premika s pravilnim odgovorom na vprašanje. Vprašanja so tematsko razdeljena v 10 kategorij: sončna energija, vodna energija, vetrna energija, energija iz lesa, energija iz okolja, raba vode, učinkovita raba energije, o energiji in okolju, ravnanje z odpadki ter promet. Igra je namenjena otrokom in mladostnikom, starim od 5 do 15 let. "Človek, varčuj z energijo" otrokom na zabaven in igriv način približa spoznavanje trajnostne energije. Da pa je igra tudi dinamična, so figure kar otroci sami. Tako je še bolj privlačno vzeti v roke veliko kocko ter preskakovati polja, ali celo "pojesti" prijatelja. Tematska vprašanja vodijo k osveščanju ter spoznavanju načinov, kako lahko vsak izmed nas prispeva k zmanjšanju rabe energije in varovanju okolja.