Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

"Solidarnost ima samo en obraz" - vabilo na čezmejni posvet strokovno področje in širši javnosti

DATUM OBJAVE 09. maj 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje EZTS GO v sodelovanju z Občino Gorica, Mestno občino Nova Gorica, Občino Šempeter - Vrtojba ter z zdravstvenimi zavodi izvaja projekt “Salute-Zdravstvo”, ki predstavlja prvi poskus primerjave, analize in iskanja sinergij med slovenskim in italijanskim sistemom zdravstvenih ter socialnih storitev. Na osnovi dobrih praks z obeh strani meje in z vzpostavitvijo čezmejne mreže nameravamo s projektom izboljšati kakovost socialnih ter zdravstvenih storitev na območju treh občin. 

Ena od petih pilotnih aktivnosti projekta je namenjena socialnemu vključevanju in predvideva vzpostavitev čezmejne mreže socialnovarstvenih programov in storitev za prebivalce območja vseh treh občin. Čezmejna delovna skupina je do sedaj izdelala analizo sistemov socialnovarstvene oskrbe v treh občinah tako z vidika javnih služb, kot zasebnih/nevladnih organizacij. Rezultat aktivnosti bo čezmejni protokol med tremi občinami, ki bo predvideval povezovanje socialnih storitev in ukrepov v sodelovanju s pristojnimi službami, društvi in nevladnimi organizacijami. Poleg tega bodo ustanovljene tri informacijske točke, v katerih bodo prebivalci imeli možnosti pridobivanja informacij o dostopu in možnostih uporabe socialnih storitev ter ukrepov z obeh strani meje.

Z namenom predstavitve izvedenih in načrtovanih aktivnosti ter seznanitve vseh socialnovarstvenih organizacij, ki delujejo na čezmejnem območju, organiziramo posvet z naslovom "Solidarnost ima samo en obraz", ki bo v ponedeljek, 13. maja 2019, med 9. in 13. uro v veliki dvorani novogoriške mestne hiše. Dogodek je namenjen tako strokovni sferi kot tudi širši javnosti.

Program:
Program_programma_13_5_2019.pdf

 

 

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti