Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Svetovni dan čebel obeležili z novimi čebeljimi oazami v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 16. maj 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Biotska raznovrstnost, ki podpira naše prehrambne sisteme, izginja, prihodnost naše hrane, preživetja, zdravja in okolja pa je resno ogrožena, ugotavlja prvo svetovno poročilo o stanju na področju biotske raznovrstnosti v kmetijstvu in prehrani, ki ga je pripravila Komisija FAO za genske vire za prehrano in kmetijstvo (več: http://bit.ly/30r8G6O). Prav zato je še toliko bolj pomembno, da skrbimo za naše okolje in njene prebivalce.

Ob svetovnem dnevu čebel, ki ga obeležujemo 20. maja, velja spomniti na izredno pomembno vlogo čebel za ohranjanje biotske raznovrstnosti in preživetje človeka. V Novi Gorici je skupina mladih Rotaract kluba Nova Gorica v sklopu projekta Čebelje oaze v bližini krožišča pod meteorološko postajo v Novi Gorici zasadila gredico timijanov, ki bodo prijetna paša za vse žuželke. Podpiramo takšne pobude in vabimo vse prebivalce k sajenju medovitih rastlin. Vsak od nas lahko prispeva k spremembi na bolje.

 

 

Fotografije: Rotaract klub Nova Gorica