Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nujen posek odmirajočih dreves v mestu

DATUM OBJAVE 08. julij 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Hrasta na Rejčevi ulici v Novi Gorici sta bila že dlje časa v slabem stanju. Koncesionar Komunala Nova Gorica d.d. ju je zaradi zagotavljanja varnosti po navodilu mestne občine obrezal že v letu 2016. Da bi jima nekoliko podaljšali življenjsko dobo, ju takrat nismo posekali v celoti. Letos pa ju je bilo potrebno odstraniti, saj sta žal v veliki meri odmrla in sta predstavljala nevarnost za mimoidoče in promet. Posekana drevesa bomo nadomestili z novimi ob izgradnji kolesarske poti po Rejčevi cesti. Dela se bodo predvidoma začela še letos ali najkasneje 2020. 

V prihodnje bomo o vseh načrtovanih posekih odmrlih dreves javnost predhodno obveščali. Sicer pa vodstvo občine dosledno zasleduje cilj urejanja obstoječega zelanja in dreves v mestu, oživitev obstoječih ulic, ki so obogatene z drvesi in zelenjem, ter pripravlja načrt za dodatno zelenitev mesta. To počnemo ob podpori stroke in hortikulturne komisije, saj bomo tako dosegli ustreznejšo zasaditev in zagotovitev pogojev za rast drevesnih vrst, ki so značilne za naše kraje.

 

 

Fotografija: Obrez dreves na Rejčevi ulici leta 2016
(vir: Komunala Nova Gorica d.d.)