Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Kmalu daljši ordinacijski čas splošnih ambulant Zdravstvenega doma Nova Gorica v popoldanskem času

DATUM OBJAVE 12. julij 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Zdravstvena oskrba bo odslej v večji meri na voljo v popoldanskem času. Na junijskem kolegiju županov občin ustanoviteljic Javnega zavoda Zdravstveni dom Nova Gorica so namreč župani sprejeli sklep, s katerim se ne odobri izjeme, in sicer krajšega ordinacijskega časa splošnih ambulant Osnovnega varstva Nova Gorica in Zobozdravstvenega varstva Nova Gorica v popoldanskem času. 

Podžupanja Elena Zavadlav Ušaj ob tem poudarja: »Ker v mestni občini zasledujemo interese zavarovanih oseb, predvsem aktivnega dela prebivalstva, ki potrebujejo obisk pri zdravniku, pa niso v bolniškem staležu, ali spremljajo k zdravniku otroka oz. starejšega svojca, smo na osnovi predloga Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije omogočili daljše popoldansko obratovanje splošnih ambulant. Potrebam prebivalcev se bodo s podaljšanim urnikom v popoldanskem času tako še bolj približale ambulante družinske medicine, dispanzerji za otroke in šolarje, dispanzerji za žene ter splošne zobozdravstvene ambulante«.

Ordinacijski čas ambulant določa vsakoletni Splošni dogovor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V skladu s Splošnim dogovorom za leto 2019 bi morale ambulante zagotoviti eno petino ordinacijskega časa v popoldanskem času po 16. uri, to je 6,5 ur, dosedanja praksa pa je bila zagotovitev 4,5 ur. Z vodstvom zdravstvenega doma je dogovorjeno, da bodo spremljali in beležili odziv občank in občanov ter po določenem obdobju predlagali morebitne prilagoditve. V kolikor ne bo dovolj interesa, bo kolegij županov goriških občin obravnaval predlog za povratek urnikov v dosedanjo prakso.

Za specialistične ambulante ostaja do sedaj ustaljen ordinacijski čas s 4,5 ur v popoldanskem času. To velja za naslednje ambulante in dejavnosti Zdravstvenega zavoda Osnovno varstvo Nova Gorica in Zobozdravstvenega varstva Nova Gorica: specialistične ambulante, dejavnost patronaže, dejavnost fizioterapije in dejavnost centra za mentalno zdravje ter šolske zobne ambulante, ki so vezane na šolski koledar, specialistično pedontološko ambulanto, specialistično ambulanto oralne kirurgije in specialistične ortodontske ambulante.