Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zakaj turizem potrebuje odgovorne inovacije?

DATUM OBJAVE 03. oktober 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Odgovorno inoviranje je bila osrednja tema srečanja partnerjev projekta ROSIE, Interreg CE, ki je 1. in 2. oktobra potekalo v organizaciji Mestne občine Nova Gorica in Gospodarske zbornice Slovenije. Srečanja so se udeležili predstavniki različnih organizacij iz Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Poljske, Slovaške in Slovenije, ki mala in srednje velika podjetja v srednji Evropi spoznavajo s prednostmi odgovornega raziskovanja in inoviranja za gospodarstvo, družbo in okolje ter s Cilji trajnostnega razvoja 2030.

V uvodnem nagovoru projektnega sestanka, ki je potekal v stavbi mestne občine, je mestni svetnik Sašo Kogovšek izpostavil, da turistična destinacija Vipavska dolina veliko ponuja odgovornemu turistu, pri čemer turistični ponudniki na poti razvoja inovativnih in odgovornih turističnih produktov potrebujejo ustrezno podporo.

S predstavitvijo skupnosti turističnih akterjev Naš borjač smo udeležencem približali vsebine, ki jih Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Občino Ajdovščina in Občino Renče - Vogrsko na področju razvoja trajnostnega turizma izvaja v okviru projekta ROSIE. Turistične projekte sta predstavila tudi Turistično gostinska zbornica Slovenije, SRIP trajnostni turizem ter podjetje Arctur.

Udeležence smo z vodenim ogledom Muzejske zbirke Kolodvor, čezmejne Kulturno-informacijske točke (KIT) Nova Gorica in Gorica ter trga Evrope  popeljali tudi skozi zgodovino Nove Gorice. Očarani so bili nad doživljajskim ogledom gradu Rihemberk, ki ga je pripravil zavod Svitar, gostoljubjem Izletniške kmetije Kraljič v Taboru ter pokrajino.