Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

S Pešbusom zabavno v šolo!

DATUM OBJAVE 29. oktober 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ker je pot v šolo bolj zabavna v dobri družbi in peš, je Mestna občina Nova Gorica tudi letos v sklopu Evropskega tedna mobilnosti organizirala Pešbus na treh goriških osnovnih šolah. Namen pešbusa je spodbujati trajnosten način prihoda v šolo s posebnim poudarkom na osveščanju o varnosti v prometu. Poleg tega je pešbus tudi odlična priložnost za krepitev medgeneracijskega povezovanja in samostojnosti ter spodbuda za najmlajše, da pobližje spoznajo okolje, v katerem živijo. Akciji, ki je trajala med 16. in 27. septembrom 2019, se je pridružilo 45 otrok in 40 spremljevalcev. Do OŠ Frana Erjavca Nova Gorica, POŠ Ledine in OŠ Solkan je bilo skupno pripravljenih 11 linij pešbusa, najdaljša in tudi ena bolj obiskanih je bila linija iz Rožne Doline.

V petek, 25. oktobra 2019, je na Mostovni potekala zaključna prireditev akcije Pešbus, na kateri smo nagradili udeležence, se podružili in izmenjali izkušnje. Otrokom sta nagrade podelila kapetan ND Gorica Bede Amarachi Osuji in kapetanka GEN-i Volley kluba Mirta Velikonja Grbac. Na mestni občini si želimo, da bi se pešbus nadaljeval čez celotno šolsko leto. Za starše smo pripravili predstavitev organizacije in koordinacije pešbusa v obliki manjših delavnic in primera dobre prakse, skirobusa, ki je zaživel na OŠ Frana Erjavca Nova Gorica v preteklem šolskem letu na pobudo otrok in staršev. 

 

 

 

Fotografije: Foto Lado; Mateja Pelikan