Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk Krajevne skupnosti Šempas

DATUM OBJAVE 28. oktober 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Sredi oktobra se je župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič skupaj s podžupanjo Eleno Zavadlav Ušaj in svetovalcema srečal s predstavniki Krajevne skupnosti Šempas in Kulturnega prosvetnega društva Lipa Šempas ter obiskal osnovno šolo in vrtec v Šempasu. Predsednica krajevne skupnosti Barbara Kante je predstavila predloge krajanov, ki si v prostorih Kulturnega doma Šempas želijo knjižnico in dnevni center za starejše, v katerih bi se lahko družili in kvalitetno preživljali čas. Predstavljen je bil tudi problem prometne ureditve kraja, saj prihaja predvsem v jutranjem času do prometnih zastojev pri Osnovni šoli Šempas.

Sledil je obisk Osnovne šole Šempas, ki poleg rednega pouka izvaja tudi bogat nabor obveznih in neobveznih izbirnih predmetov. V tem šolskem letu obiskuje šolo 321 učencev iz krajevnih skupnosti Ozeljan - Šmihel, Šempas in Osek - Vitovlje. Število učencev se v zadnjih letih povečuje. Zaradi aktivnosti šolskega pevskega zbora, dramskih in gledaliških skupin, likovnih prispevkov je prejela naziv »kulturna šola« za obdobje 2016–2021. Šola je tudi članica Unesco Aps mreže šol in se vključuje v številne projekte. Leta 2020 bodo praznovali 40. obletnico šole in priprave nanjo so že v teku. V sklopu Osnovne šole Šempas deluje tudi vrtec, v katerega je vključenih 122 otrok.

Mestna občina Nova Gorica redno namenja proračunska sredstva za vzdrževanje prostorov šole in vrtca ter za nakup opreme. V prihodnjih letih bo tako potrebno dozidati šolo in zagotoviti štiri dodatne učilnice. Prav tako bo potrebno odpraviti zamakanje šolske telovadnice in urediti odvodnjavanje. Leta 2017 se je izpeljala dozidava in energetska sanacija vrtca, letos pa še menjava vgradne opreme in ureditev akustike v telovadnici.

 

 

Foto: Foto Lado