Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

GO! 2025: prijavna knjiga je napisana

DATUM OBJAVE 14. november 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Prijavna knjiga GO! BORDERLESS je napisana. Na zadnjem Kulturnem zajtrku v 2019 v Goriški knjižnici Franceta Bevka, namenjenem predvsem predlagateljem projektov in kulturnim operateljem, ki sodelujejo v pripravah, smo predstavili strukturo prijavne knjige, t. i. bid-booka. Posvetili smo se njegovi vsebini in že načeli temo o tem, kaj sledi in kaj nas še čaka, če se uvrstimo v drugi krog.

Rok za uradno napoved kandidature je 30. november 2019, rok za oddajo prijavne knjige na ministrstvo pa 31. december. Februarja 2020 nas čaka predstavitev pred svetom mednarodnih strokovnjakov, ki bo zasedal v Ljubljani. Predvidoma marca 2020 (datum še ni določen, določilo ga bo Ministrstvo za kulturo) sledi odločitev o uvrstitvi v ožji izbor (drugi krog), konec 2020 ali začetek 2021 pa bo znan končni izbor – slovensko mesto, ki bo skupaj z izbranim nemškim prejelo naziv Evropska prestolnica kulture 2025.

V prvo prijavno knjigo GO! BORDERLESS je na tak ali drugačen način že vključena večina predlagateljev projektov, ki so se odzvali na javni poziv. V letu naziva sledijo razširitve, mednarodne pozornosti in vključitve v program bodo deležni vsi obstoječi festivali, programi in dogodki celotnega območja kandidature.

Na zajtrku smo bili enotni, v primeru uvrstitve v drugi krog bomo takoj začeli razvijati in dopolnjevati projektne ideje ter jih oblikovati v bolj otipljive partnerske projekte in še bolj natančno opredelili vsebine.

 

 

Fotografije: Fahrudin Seferagić