Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

UNICEF-ov svetovni dan otrok tudi v Mestni občini Nova Gorica

DATUM OBJAVE 15. november 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica je v letu 2002 sprejela povabilo Slovenskega odbora Unicef za sodelovanje v projektu »Otrokom prijazno Unicefovo mesto« ter podpisala pogodbo, s katero se je kot prva slovenska občina vključila v mrežo Unicefovih mest in pristopila k izvedbi projekta »Nova Gorica otrokom prijazno Unicefovo mesto«. 

Namen projekta je spodbujanje odgovornih akterjev v lokalni skupnosti k številčnejšim in raznovrstnejšim aktivnostim za dobro otrok, za uresničevanje njihovih pravic in za ustvarjanje možnosti za njihovo sodelovanje v skupnostnem življenju. Med drugim je naloga mestne občine tudi v tem, da usmerja pozornost javnosti na probleme otrok in mladostnikov doma in v svetu ter ustvarjanje njim prijaznega okolja.

Mladinski center Nova Gorica kot izvajalec projekta »Nova Gorica – otrokom prijazno Unicefovo mesto« ob Svetovnem dnevu otrok in praznovanju 30. rojstnega dne Konvencije o otrokovih pravicah, ki ga obeležujemo 20. novembra, prireja številne dogodke, katerih namen je uresničevanje osnovnega poslanstva, in sicer zagotavljanja najvišje stopnje aktivnosti za zaščito in dobrobit otrok ter posledično skrb za varnost in dobro počutje.

Z dogodki in aktivnostmi, ki jih Mladinski center Nova Gorica prireja v sodelovanju z  Mestno občino Nova Gorica, želijo omogočiti enake možnosti v razvoju in odraščanju otrok.

 

PROGRAM

november 2019
Preventivna delavnica »V dialogu«, namenjene četrtošolcem, ter eksperimentalnice e-Hiše, novogoriške hiše poskusov za predšolske otroke v Mestni občini Nova Gorica

V okviru izvajanja projekta »Nova Gorica – otrokom prijazno Unicefovo mesto« Mladinski center Nova Gorica izvaja preventivno delavnico na temo preprečevanja medvrstniškega nasilja v vseh 4. razredih vseh osnovnih šol v mestni občini. Vsem predšolskim otrokom v občini omogočamo  eksperimentalnice za spodbujanje znanja in zanimanja za naravoslovje in tehniko. 


četrtek, 14. november 2019
16.30–18.00

Premagaj strah, stres in tremo – skrivnosti genijev in izjemno uspešnih mladostnikov 
Mladinski center Nova Gorica organizira pogovor za mlade z Andrejem Pešcem, univ. dipl. politologom in strokovnjakom za odnose, vzgojo in osebni razvoj.
V Mladinskem centru Nova Gorica, Bazoviška ulica 4, Nova Gorica
Vstop prost


torek, 19. november 2019
17.30–19.00

Pot starševstva – prevetivni program za starše
Mladinski center Nova Gorica v okviru preventivnega programa organizira program 6 srečanj po 1,5 ure za starše najstnikov v Mestni občini Nova Gorica od 12. oz. 13. leta starosti dalje. Pot starševstva je pot odnosa. Skupaj bomo iskali stik s seboj, s partnerjem in s svojim najstnikom, saj kjer je stik, ni stiske. Obvezne prijave: www.mc-novagorica.si


ponedeljek, 25. november 2019
10.00–11.30

Preventivni dogodek za mlade »Jaz ne bom! Kaj pa ti?«
Preventivni dogodek za učence 7., 8. in 9. razredov osnovnih šol v Mestni občini Nova Gorica: glasbene in pogovorne točke na temo preprečevanja različnih oblik nasilja.
V Športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj