Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

5. Nacionalna konferenca o varnosti v lokalnih skupnostih

DATUM OBJAVE 05. december 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Novi Gorici je v četrtek, 28. novembra 2019, potekala 5. Nacionalna konferenca o varnosti v lokalnih skupnostih v organizaciji Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, slovenske policije in Mestne občine Nova Gorica. Namen konference je bil povečati sodelovanje med teorijo in prakso ter identificirati in reševati probleme doseganja učinkovite varnosti v lokalnih skupnostih. Konference sta se udeležila tudi ministrer za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar. Minister, župan in generalna direktorica policije so na skupnih pogovorih ugotovili, da so varnostne razmere v mestni občini ugodne in da je za varnost izjemnega pomena dobro sodelovanje lokalne skupnosti, varnostnih sosvetov in policije. 

Župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič je v uvodnem nagovoru konference izpostavil pomen odprte meje in čezmejnega sodelovanja. Udeležencem je povedal, da gojimo zelo dobre čezmejne odnose in da smo tudi ob grožnjah ponovnega zapiranja meje, ki jo je poleti napovedal takratni italijanski notranji minister in podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini, stopili skupaj in z akcijo na Trgu Evrope v mesecu juliju, kjer smo prebivalci obeh Goric simbolično podrli zid iz škatel, povedali, da želimo živeti v sožitju in prostoru brez meja. Ob tej priložnosti se je župan ministru zahvalil za njegova prizadevanja za dober odnos z italijanskimi kolegi, kar je zagotovo pripomoglo k temu, da smo se na meji izognili novim idejam o postavljanju zidov. V pogovorih z ministrom in generalno direktorico policije je župan izpostavil tudi pomanjkanje policistov v regiji, kar lahko na geografsko zelo razgibanem terenu predstavlja težavo. Minister je županu zagotovil, da se je zmanjševanje števila policistov zaustavilo in da na ministrstvu veliko pozornost namenjajo promociji poklica policista. K sodelovanju pri tem je povabil tudi našo lokalno skupnost, saj na ta način lahko tudi mi prispevamo k varnosti v našem okolju. Tako minister kot generalna direktorica policije sta izpostavila pomen delovanja varnostnih sosvetov v lokalnih okoljih. 

 

 

 

Fotografije: Mateja Pelikan