Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Informacije o socialnih storitvah in programih v občinah Nova Gorica, Gorica in Šempeter - Vrtojba

DATUM OBJAVE 19. december 2019
VIR Mestna občina Nova Gorica

Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje EZTS GO je prenovilo pritličje večnamenskega centra  Polivalente v ulici Baiamonti v Gorici. Prostori so namenjeni izvajanju dejavnosti za socialno vključevanje v okviru projekta Salute-Zdravstvo, ki je  financiran iz Programa Interreg V-A Italia-Slovenija 2014–2020. V novih prostorih je info točka, v kateri bodo prebivalci lahko dobili informacije o socialnih storitvah in programih v Občini Gorica, Mestni občini Nova Gorica in Občini Šempeter - Vrtojba. Ljudem v stiski bo na voljo tudi kopalnica s tušem. Ob vhodu je postavljena  oglasna deska z informacijami o dejavnostih in programih italijanskih ter slovenskih organizacij, ki skrbijo za ranljive skupine prebivalcev v treh občinah EZTS GO. 

V letu 2019 je bilo v okviru projekta Salute-Zdravstvo organiziranih več srečanj med italijanskimi in slovenskimi organizacijami na različne teme (invalidi in starejši, socialna stiska in revščina, mladoletniki in družine) z namenom čezmejnega povezovanja organizacij ter vzpostavitve novih sodelovanj na področju socialnega vključevanja. 

Informacijska točka v ulici Baiamonti je prva od treh info točk, ki bodo urejene v okviru projekta na območju treh občin EZTS GO. Druga info točka bo urejena v Skupnostnem centru v Novi Gorici, tretja pa v Občini Šempeter - Vrtojba. Skupna vrednost investicije, ki zajema obnovo prostorov in opremo, je 82.066,21 € (brez DDV).