Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mostovi prijateljstva: Nova Gorica - Dubna

DATUM OBJAVE 25. april 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica

V okviru projekta  Mostovi prijateljstva: Nova Gorica - Dubna, ki že deset let na kulturnem in družbenem področju povezuje Slovenijo in Rusijo, je Otroška umetniška šola Navdih iz Dubne pripravila razstavo ob 75. obletnici zmage v Veliki domovinski vojni 1941–1945. Umetniška dela so prispevali učenci omenjene šole, ki je ena vodilnih umetniških šol v moskovski regiji in v katerih na oddelkih za koreografijo in umetnost študira več kot 600 otrok.

Razstavo bodo po koncu epidemije postavili na ogled v galeriji Gymnazium na Gimnaziji Nova Gorica, dela mladih slikarjev so v Novo Gorico že prispela, potem pa naj bi se preselila v Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani in kasneje v Mursko Soboto.

Razstavo sta podprla tudi Veleposlaništvo Ruske federacije v Sloveniji in Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v videu.

V okviru povezovanja med Novo Gorico in Dubno so dijaki novogoriške likovne gimnazije tudi že pripravili slike za sodelovanje na likovnem natečaju v Dubni z naslovom Slovanska mavrica, odprtje razstave v Dubni je predvideno 24. maja oziroma takoj, ko bo mogoče.