Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Interventna dela na cesti Draga–Gradišče

DATUM OBJAVE 29. april 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na odseku lokalne ceste Draga–Gradišče poteka sanacija brežine. Nevarni previsi v dolžini 150 m so že odkopani. Pri izvajanju del je bilo potrebno dodatno urediti začasno gradbiščno cesto nad brežino za potrebe odkopa zemljine v zgornjem delu brežine in izdelave ležišča za kasnejšo namestitev ter sidranje težke varovalne mreže. V zaključni fazi je oblikovanje brežin. Večinoma je bil s ceste že odpeljan material po odkopu, kar bo postopno sprostilo cesto. Sledila bo gradnja kamnitega zidu v višini 3 m in dolžini 18 m. Nato pa bodo delavci začeli z montažo in s sidranjem težkih zaščitnih mrež na brežine. Ker dela za sanacijo še vedno potekajo, bo cesta popolnoma zaprta do 15. maja 2020.

V začetku marca je prišlo do podora flišne brežine na lokalno cesto Dornberk–Renče v zgornjem delu odseka Draga–Gradišče. Ker se je izkazalo, da ta odsek predstavlja nevarnost za prebivalce in njihovo imovino, je župan dr. Klemen Miklavič po odstranitvi podora in začasni vzpostavitvi prometa ob delni zapori odredil takojšnjo sanacijo nevarne brežine.

 

 

Fotografija: arhiv Mestne občine Nova Gorica