Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odprt je razpis za sofinanciranje opremljanja stanovanjskih objektov z malimi komunalnimi čistilnimi napravami

DATUM OBJAVE 17. julij 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica objavlja razpis za sofinanciranje stroškov nakupa, montaže in zagona malih komunalnih čistilnih naprav (v nadaljevanju MKČN) v Mestni občini Nova Gorica.

Do nepovratnih sredstev so upravičene fizične osebe s stalnim prebivališčem na območju Mestne občine Nova Gorica, ki imajo lastninsko ali stavbno pravico na enostanovanjskih oz. večstanovanjskih objektih, ki so jih opremili z MKČN.

Sofinancira se opremljanje objektov z MKČN na območjih izven meja aglomeracij, na katerih se predvideva izgradnja kanalizacije ali čistilnih naprav skladno z Operativnim programom odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode v Republiki Sloveniji. Izjemoma se lahko opremljanje objektov z MKČN sofinancira tudi na območjih, na katerih je javno kanalizacijsko omrežje že zgrajeno ali je gradnja načrtovana, priključitev nanj pa ni tehnično možna ali ekonomsko upravičena, kot tudi, če je vgradnja MKČN pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Višina pomoči znaša 50 odstotkov upravičenih stroškov oziroma največ 1.500,00 evrov za en stanovanjski objekt. Upravičeni stroški so stroški nakupa, montaže in zagona MKČN.

Rok za oddajo vloge je 30. oktober 2021 oz. do porabe sredstev (v letih 2020 in 2021 je skupno zagotovljenih 40.000,00 evrov).

Razpis je objavljen na spletni strani mestne občine pod rubriko Razpisi (https://www.nova-gorica.si/zadnje-objave/2020071610032445/).