Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Začetek del za ureditev postajališč izposoje koles

DATUM OBJAVE 01. oktober 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V Solkanu na avtobusnem obračališču ob cestnem solkanskem mostu je mestna občina začela z gradbenimi deli za ureditev postajališč v okviru vzpostavitve sistema izposoje koles. V naslednjih tednih se bodo dela odvila še na drugih lokacijah po mestu (Ulica Gradnikove brigade, Kromberk, Delpinova ulica, Rožna Dolina, Kidričeva ulica) ter v Šempetru pri Gorici. Sistem izposoje koles, z vzpostavitvijo katerega želimo občanom in turistom ponuditi alternativo uporabi avtomobila zlasti na krajše razdalje, bo zaživel v decembru.

Vzpostavitev sistema izposoje koles z ureditvijo šestih postajališč ter nabavo navadnih in električnih koles sofinancira Kohezijski sklad v okviru Javnega razpisa Ministrstva za infrastrukturo za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti, v okviru Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020, prednostne osi 4: »Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja«, tematskega cilja 4: »Podpora prehodu na nizkoogljično gospodarstvo v vseh sektorjih«, prednostne naložbe 4.4.: »Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi ukrepi.«

Na vseh postajališčih bo skupaj 64 priklopnih mest za navadna in električna kolesa. Na voljo bo 37 koles, od tega 26 navadnih in 11 električnih.

Sistem bo združljiv z že obstoječim sistemom izposoje koles v sosednji Gorici (I), kar bo omogočilo prebivalcem somestja Goric, da bodo sistem izposoje uporabljali na skupnem čezmejnem območju.

Aktivnosti ureditve dveh postajališč v Novi Gorici ter sosednji Občini Šempeter-Vrtojba pa sta sofinancirani s projekta MUSE, programa Interreg V-A Italia-Slovenia 2014-2020, v katerem kot partner sodeluje Regijska razvojna agencija Severne Primorske.