Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

15. oktobra obeležujemo mednarodni dan otrok, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu.

DATUM OBJAVE 15. oktober 2020
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica je na pokopališču v Stari Gori lansko jeseni uredila Park spominčic, kjer se lahko od takrat starši tudi na Goriškem poslovijo od svojih prezgodaj umrlih otrok.

Letos bodo starši žalujoči dan obeležili vsak zase, toda v mislih in srcu bodo vsi skupaj. Zaradi širjenja okužb s koronavirusom namreč ne bo načrtovanih srečanj v parku.

Društvo Solzice je zaradi odpadlih slovesnosti na svoji spletni strani objavilo simboličen polet balonov iz vseh parkov - www.solzice.si/video-vsebine/.

Predsednica društva Petra Paver Urek sporoča: "Ob posnetku se spomnite žalujočih staršev in nam poklonite toplo misel, objem, stisk roke ali izgovorite ime našega otroka. To nam poboža dušo in srce. Vzemite si trenutek časa in začutite našo ljubezen in hrepenenje do naših, nikoli pozabljenih otrok."

Društvo Solzice (www.solzice.si) izvaja tudi izkustvene in izobraževalne delavnice za žalujoče, zdravstvene in druge strokovne delavce, ki se srečujejo s smrtjo otrok.

Fotografija: Mateja Pelikan