Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk predsednika vlade v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 04. januar 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na silvestrski večer je predsednik vlade obiskal šempetrsko bolnišnico. Ob obisku bolnišnice se je na kratko zadržal tudi na Mestni občini Nova Gorica in z obiskom presenetil stanovalce Doma upokojencev Nova Gorica. 

V pogovorih na novogoriški mestni občini sta se predsednik vlade Janez Janša in župan dr. Klemen Miklavič dotaknila zlasti tehnološko-gospodarskega projekta Center zelenih tehnologij, ki nastaja v sodelovanju med mestno občino, Univerzo v Novi Gorici, podjetji in občinami v severnoprimorski regiji.

Posebno pozornost sta namenila osvojenemu nazivu Evropske prestolnice kulture, ki ga bo Nova Gorica v sodelovanju z Gorico nosila v letu 2025. EPK je projekt, ki je pomemben za celotno državo. Najbolj uspešni projekti prestolnic kulture so bili prav tisti, kjer je država tesno sodelovala z izbranim mestom, vključno z investicijami v infrastrukturo in program.

Župan dr. Klemen Miklavič je predsedniku vlade predstavil tudi idejo posebne ekonomske cone v čezmejni goriški regiji, ki bi lahko bila naslednji korak pri integraciji in razvoju regije. Obenem se mu je zahvalil za podporo šempetrski bolnišnici in za obisk v Domu upokojencev Nova Gorica. 

Na srečanju na mestni občini so bili prisotni tudi poslanca stranke SDS mag. Elena Zavadlav Ušaj in Danijel Krivec, predsednik Mestnega odbora stranke SDS v Novi Gorici mag. Tomaž Slokar, predsednik Svetniške skupine SDS v mestni občini Marjan Zahar in podžupanja iz vrst SDS Damjana Pavlica.