Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Preminil je dr. Cvetko Vidmar

DATUM OBJAVE 22. marec 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Sporočamo žalost vest, da je preminil dr. Cvetko Vidmar iz Nove Gorice, rojen leta 1932 v Braniku.

Bil je ugleden družbenopolitični delavec na Goriškem, kjer je kot pravnik opravljal veliko pomembnih funkcij. Je tudi avtor več knjig o zgodovini Primorske.

Bil je tajnik Okrajnega ljudskega odbora Gorica in Skupščine občine Nova Gorica. Bil je tudi republiški svetovalec v Izvršnem svetu Skupščine SRS in generalni sekretar Predsedstva SR Slovenije.

 

Pogreb dr. Vidmarja bo v ožjem družinskem krogu v sredo, 24. 3. 2021, na pokopališču v Braniku. Posamično slovo od pokojnika bo možno pred vežico pokopališča med 14. in 15. uro.