Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Med starostniki največji problem osamljenost

DATUM OBJAVE 16. april 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Društva upokojencev v Mestni občini Nova Gorica kljub trenutnim razmeram poskušajo izvajati čim več aktivnosti, s katerimi ostajajo v stikih s svojimi člani. A koronavirus med njihovimi člani pušča posledice, saj so starostniki v tem času še bolj osamljeni in pogrešajo druženja. Vse več je tudi apatije.

Na sestanku z županom dr. Klemnom Miklavičem so povedali, so bili srečanja veseli, saj jih župani na take sestanke še niso povabili. Župan je ob tem povedal: »Pomembno je, da se srečamo, ker je za občino in za župana pomembno, da sliši glas vseh družbenih skupin, v tem primeru upokojencev, ki je posebej ranljiva družbena skupina.«

Številne aktivnosti društev upokojencev so prijetno presenetile podžupanjo Damjano Pavlica. Veseli jo, da člani društev s pridom uporabljajo storitev brezplačnih prevozov GO šofer. Ta je za starostnike, posebej na podeželju, zelo dobrodošla, saj jo uporabljajo za obiske zdravnikov ali pa za druge opravke. »Največji problem pa med starostniki ostaja zamolčana revščina, zaradi česar težko pridemo do teh ljudi,« je izpostavila podžupanja.

Med starostniki je težava tudi osamljenost, kar bodo na mestni občini poskušali omiliti z dnevnim centrom. Na sestanku je predsednica Odbora za socialno varstvo in zdravje Vida Škrlj društvom predstavila dnevni center, ki ga bodo letos odprli v Novi Gorici: »Odziv je bil pozitiven, pravijo, da je to zelo potreben projekt v naši občini. Starejši rabijo druženje, zato razmišljamo o dnevnih centrih, ki bi jim bili dnevno na razpolago in jim omogočali druženje.«

Župan se je s predstavniki društev upokojencev posvetoval tudi glede cen vode. Položnice se jim zdijo v celoti zelo visoke in zato pozivajo k temu, naj mestna občina cen ne viša.