Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Z britansko veleposlanico v Sloveniji Tiffany Sadler o kreativnih industrijah in pametnem mestu

DATUM OBJAVE 17. maj 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Danes se je  Novi Gorici na prvem uradnem obisku mudila britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler. Na srečanju z županom dr. Klemnom Miklavičem sta se pogovarjala zlasti o kreativnih industrijah, ki so v Angliji zelo razvite, ter o zelenih tehnologijah in pametnem mestu.

Dogovorila sta se za sodelovanje pri projektu novogoriškega EksCentra, saj imajo v Angliji številne izkušnje pri vzpostavljanju kreativnih hubov (Kreativni hub je prostor, v katerem je kreativcem omogočeno ustvarjanje, povezovanje ter pridobivanje različnih veščin. Služi kot inkubator idej in predstavlja osnovo, v kateri se entuziazem in ustvarjalna vizija  prepletata s kapitalom in poslovno vizijo.)

Posebno pozornost sta namenila zelenim tehnologijam in pametnemu mestu, predvsem z vidika vzpostavljanja digitalnih rešitev po mestu, ki prispevajo k večji kvaliteti življenja v njem. Dogovorila sta se, da bo na to temo v kratkem sklicano srečanje na operativni ravni.

Svoj obisk je veleposlanica nadaljevala na Univerzi v Novi Gorici, pred tem pa se je srečala tudi s predstavnicama Evropske prestolnice kulture 2025, saj jo ta projekt zelo zanima. Veleposlanica je ponudila pomoč veleposlaništva pri vzpostavljanju povezav z Anglijo.