Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Stališče mestne občine do pripomb, podanih v času javne razgrnitve Občinskega podrobnega prostorskega načrta RONKET

DATUM OBJAVE 14. junij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ob večjem izkazanem investicijskem interesu na območju Ronketa in odločitvi o nadaljevanju postopka sprejema Občinskega podrobnega prostorskega načrta Ronket objavljamo stališča do pripomb in predlogov javnosti, danih v času druge javne razgrnitve dopolnjenega osnutka OPPN, ki je potekala v maju in juniju 2014.

 

Oddelek za okolje in prostor Mestne občine Nova Gorica je v postopku priprave podrobnega prostorskega načrta RONKET, ob upoštevanju pripomb in predlogov javnosti iz prve javne razgrnitve dopolnjenega osnutka OPPN v letu 2013, pripravil nov dopolnjen osnutek OPPN ter ga v mesecu maju 2014 javno razgrnil. Zainteresirana javnost je podala nove pripombe in predloge, vendar se občinska politika takrat in vse do leta 2019 ni odločila za nadaljevanje priprave OPPN in se posledično do pripomb še ni izrekla.

Ob večjem izkazanem investicijskim interesom na območju Ronketa in s tem ponujeni priložnosti, da se uredijo nakopičeni prostorski problemi, se je Mestna občina odločila, da postopek priprave OPPN nadaljuje v točki, kjer je postopek zastal, skladno z 273. členom Zakona o urejanju prostora-ZUreP-2 (Uradni list RS št. 61/17). Prvi korak v nadaljevanju postopka je bila priprava stališč do pripomb in predlogov javnosti, danih v času druge javne razgrnitve dopolnjenega osnutka OPPN. Slednje je občina proučila in do njih zavzela stališča, katera, skladno z določili 60. člena in v povezavi s 50. členom Zakona o prostorskem načrtovanju ZPNačrt (Uradni list RS, št. 33/07, ZPNačrt-A št. 108/09, ZPNačrt-B št. 57/12), objavljamo.

Pripombe je zainteresirana javnost posredovala po prostorskih sklopih in tako so tudi obdelana.

 

Do njih smo se opredelili v skladu s strateškimi usmeritvami pri urejanju območja Ronketa ter ob upoštevanju stanja v prostoru.

 

Stališča OPPN Ronket

Priloga 1

Promet 

Regulacija

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti