Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Akcija zbiranja kosovnih in nevarnih odpadkov v občinah

DATUM OBJAVE 15. junij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ločeno zbiranje odpadkov ni zgolj zakonodajna zahteva, je naša skupna odgovornost. Navkljub obvestilom in opozorilom, se v Mestni občini Nova Gorica prepogosto srečujemo z nepravilnim odlaganjem odpadkov na ekoloških otokih. Občane pozivamo in hkrati naprošamo k doslednejšemu ločevanju in odlaganju komunalnih odpadkov v namenske zabojnike. Nikar odpadkov ne odlagajte poleg zabojnikov. Na ekoloških otokih ne puščajte kosovnih in gradbenih odpadkov, saj imamo za to vrsto odpadkov na razpolago zbirne centre. 

V petek, 18. 6. 2021, in v soboto, 19. 6. 2021, pa bo Komunala Nova Gorica v Mestni občini Nova Gorica zbirala in odstranjevala nevarne in kosovne odpadke iz gospodinjstev.

 

Nevarni odpadki so odpadki, ki imajo eno ali več lastnosti nevarnih snovi. Zahtevajo še posebej pazljivo ravnanje in poostren nadzor zaradi možnih škodljivih vplivov na zdravje ljudi ali okolje. Tudi ko nevarne snovi niso več uporabne, moramo poskrbeti, da ne pridejo v stik z okoljem ali ljudmi.

Nasveti za ravnanje s tovrstnimi odpadki:

  • nevarne odpadke hranimo v originalnih embalaži, na suhem, varnem in otrokom nedostopnem mestu;
  • nevarni odpadki se med seboj ne smejo mešati, saj lahko pride do nepredvidene reakcije med različnimi snovmi;
  • nevarnih odpadkov nikoli ne odstranjujemo ali uničujemo na kakršenkoli drugačen način, kot le v organiziranih akcijah.

 

Naslednja akcija zbiranja nevarnih in kosovnih odpadkov iz gospodinjstev bo jeseni 2021.

 

Urnik zbiranja in odstanjevanja nevarnih in kosovnih odpadkov

 

Ločevanje odpadkov ne zahteva veliko truda in časa, le malo dobre volje. Da bo to še enostavnejše, so pri podjetju Komunala Nova Gorica d.d. izdelali aplikacijo Abecednik odpadkov.

 

Urnik zbirnih centrov.

 

Kateri odpadki sodijo v ekološki otok?

Kateri odpadki sodijo v zbirni center?

 

Še nekaj uporabnih nasvetov, kako pravilno ločevati in kako zmanjšati količino odpadkov.

 

Ločujmo, skrbimo za urejenost ekoloških otokov in bodimo vzgled našim sokrajanom. Ravnajmo odgovorno.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti