Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odprtje razstave del z Mednarodne arhitekturne študentske delavnice GO/N.GO International RRR Lab

DATUM OBJAVE 22. junij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na mednarodni arhitekturni študentski delavnici GO/N.GO International RRR Labdelavnici so sodelovali študenti Fakultete za arhitekturo z Univerze v Ljubljani pod mentorstvom prof. Špele Hudnik ter študenti Oddelka za inženirstvo in arhitekturo Univerze v Trstu, ki jih je vodil prof. Giovanni Fraziano s sodelavci.

Delavnica je bila organizirana v partnerstvu z Mestno občino Nova Gorica ter sosednjo Občino Gorica v okviru dogovora o sodelovanju na področju načrtovanja in urejanja skupnega obmejnega prostora.

 

Razstavljena dela predstavljajo razmislek in ozaveščanje o pomembnosti krepitve sodelovanja med mestoma, ki ju deli meja. Študentsko razmišljanje se je pri tem osredotočalo na pomembnost razvijanja skupnih projektov, ki prostor združujejo v fizično in funkcionalno skupno urbano tkivo.

Posebno pozornost pa so namenili tudi posameznim področjem s potencialom za spodbujanje povezanega in sinergičnega razvoja podjetništva, kmetijstva ter turizma v perspektivi enotnega čezmejnega mesta.

 

Odprtja razstave so se poleg sodeluječih profesorjev in študentov udeležili tudi župan Rodolfo Ziberna in Chiara Gatta z Občine Gorica. Predstavniki MONG na so bili vodja Oddelka za okolje, prostor in javno infrastrukturo Blaž Mozetič, višji svetovalec za evropske in druge projekte Simon Mokorel in svetovalec za prostor Domen Mozetič.