Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dvakrat svetovni prvaki in bron v Kajak klubu Soške elektrarne

DATUM OBJAVE 08. julij 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

V torek se je na Savi v Tacnu začelo šestdnevno svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. V reprezentanci zastopa Kajak klub Soške elektrarne pet mladincev pod okriljem trenerja Uroša Kodelje in dva mlajša člana, ki ju podpira Luka Božič.

 

Prvi dan prvenstva so bile na sporedu ekipne tekme. S poznavanjem domače proge so tekmovalci KK Soške elektrarne zablesteli in trikrat stali na stopničkah.

Mladinci so si v kajaku priveslali zlato medaljo in postali svetovni prvaki. Jakob Šavli (KKSE), Urban Gajšek (KKSE) in Jan Ločnikar (KK Nivo Celje) so bili kljub dvema kazenskima sekundama na koncu hitrejši od češke ekipe, Francozi so bili tretji.

V kategoriji kanuistov pod 23 let so naslov svetovnih prvakov osvojili Nejc Polenčič (KKSE), Juš Javornik (KK Simon) in Urh Turnšek (KK Nivo Celje). Za njimi sta zaostali češka in francoska ekipa.

Do kolajne so priveslale tudi mladinke v kajaku. Helena Domanjko (KK Ljubljana), Sara Belingar (KKSE) in Ula Skok (KK Tacen) so osvojile bronasto kolajno. Druge so bile Čehinje, mladinske prvakinje so postale Nemke.

Uspehe kajakašev je komentiral tudi predsednik Kajak kluba Soške elektrarne Ivan Zagožen: »V Kajak klubu Soške elektrarne smo zelo veseli teh prvih rezultatov s svetovnega prvenstva. V ekipnih tekmah so naši kajakaši dosegli izjemne rezultate na nacionalni ravni. Veseli nas, da so v teh ekipah tudi štirje tekmovalci iz Kajak kluba soške elektrarne. Odlični uspehi še dodatno potrjujejo, da klub vzgaja in pripravlja vrhunske tekmovalce in s tem izpolnjuje svoje poslanstvo. S tem se Goriška tudi utrjuje kot kajakaška destinacija v regiji, Evropi in v svetu.«

 

V sredo so potekale kvalifikacije za petkove in sobotne polfinalne in finalne tekme. V nedeljo pa je na sporedu ekstremni slalom.

 

Vsem kajakašem čestitamo in jim želimo na nadaljevanju prvenstva še čim več športnih uspehov.

 

    

Foto: Nina Jelenc