Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Na meji ajdovske in novogoriške občine bo X Race Camp

DATUM OBJAVE 26. avgust 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Nad zaselkom Preserje, na stičišču ajdovske in novogoriške občine, se na posestvu družine Birsa snuje projekt z inovativno turistično zgodbo. Nudil bo urejene proge za motoriste z motorji na električni pogon. Turistično ponudbo bo združevala restavracija z gostoljubnim mini hotelom na razgledni platformi, ki se dviga nad Vipavsko dolino, obogatili pa jo bodo še kamp, luksuzne mobilne hiške in parkirišče za avtodome. Območje sta si v teh dneh ogledala tudi ajdovski in novogoriški župan.

Na obronku Vipavskih gričev, kjer se stikata ajdovska in novogoriška občina, bo turiste privabljala inovativna ponudba tako gostinskih, nastanitvenih kot tudi športno-rekreacijskih kapacitet. Na posestvu družine Birsa se gradi  Športno-turistični e-moto center Vipavska dolina. Poudarek bo na ponudbi prog tako za profesionalne kot tudi za rekreacijske motoriste. Stremijo k uporabi motorjev na električni pogon, kar je novost v širšem okolju. Poleg proge bodo motorji na električni pogon in vsa potrebna varnostna oprema na voljo tudi za izposojo. Do posestva je že urejen asfaltni dostop ter priključek na vodovodno omrežje, objekt na ajdovski strani je že v gradnji. Celovitost ponudbe bo zaokrožena z avtokampom, v sklopu posestva bo zrastel gostinski objekt, moderna restavracija, ki bo s svojim videzom in postavitvijo privabljala goste na razgledno platformo, kjer bo objekt postavljen. Zahtevnejšim gostom bodo poleg gostinske ponudbe, izposoje e-motorjev in e-koles na voljo tudi luksuzne mobilne hišice v bližini avtokampa, za krajše nastanitve pa tudi nočitve v sobah v mini hotelu. Investitor stremi k varčni porabi energije, v načrtu je tudi postavitev sončne elektrarne, s katero bodo ogrevani objekti in zunanji bazen. Nad inovativno turistično ponudbo sta navdušena tudi oba župana. Tadej Beočanin je ob ogledu izpostavil: »Nastaja zanimiva turistična zgodba, ki bo vsekakor obogatila turistično ponudbo Vipavske doline. Skupaj z novogoriškim županom sva projekt podprla in bova poskrbela, da bo investicija čimprej ugledala luč svetaNovogoriški župan dr. Klemen Miklavič pa je poudaril: »Pri tem projektu gre za vsaj dva zelo pomembna učinka. Najprej gre za konkreten projekt, ki nakazuje smer razvoja turizma v naši destinaciji in hkrati je projekt, ki nakazuje, kako pomembno je, da se v destinaciji občine poenotimo in da jo razvijamo. Občine imamo to nalogo, da vzpostavimo neke okoliščine oziroma razmere, v katerih lahko podjetniška iniciativa uresničuje investicije in svoje dejavnosti. Promoviramo enotno destinacijo in če smo pri tem uspešni, postane kot v primeru X Race Campa za investitorje zanimiva investicija. Tako se lažje odločajo, da se podajo na to podjetniško pustolovščino oziroma v to investicijo.« 

Za družinskim projektom stojita podjetnik in investitor Dorjan Birsa in njegova hči Jana Birsa, vodja kompleksa. »Vizija X Race Camp-a je, da postane moderen, več funkcijski prostor, ki bo domačim obiskovalcem in gostom iz tujine ponudil aktivno preživljanje dopusta. Ponudbo smo zasnovali tako, da se bo na posestvu vsakdo počutil dobrodošlega in domačega. Glede na svoje želje in potrebe bo lahko izbiral in dopustoval v avtokampu, mobilni hiši ali apartmajskih sobah. Tu v braniški dolini imamo izjemne lokalne pridelovalce hrane in vrhunskih vin, zato bomo poskrbeli, da bodo gostje v restavraciji deležni tudi kulinaričnega presežka. Na celoten obrat pa gledamo skozi oči trajnosti, želimo ostati nevpadljivi gostje narave, zato se usmerjamo v moderne električne rešitve,« je še izpostavil Dorjan Birsa.

 

 

      

Foto: Robert Ferjančič