Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Gospodarstveniki Primorske na srečanju v Novi Gorici o izzivih v regiji in regionalizaciji

DATUM OBJAVE 22. september 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Spregovorili so številnih izzivih, s katerimi se soočajo pri svojem delu. Posebej so se dotaknili posledic epidemije in negotovosti, ki je z njo povezana. Izmenjali so tudi mnenja o vlogi socialnih partnerjev pri oblikovanju dolgoročnih regijskih strategij in predstavili regijski Ekonomsko-socialni svet, ki bo pripravil strateški razvojni dokument. Pogovarjali so se tudi o potrebi po ustrezni regionalizaciji Slovenije.

 

Uvodoma jih je nagovoril novogoriški podžupan Sašo Kogovšek, ki je poudaril: »Na Goriškem se soočamo s posebnim trenutkom, ki ga je resda zaznamovala epidemija koronaviusa, vendar je to obdobje prineslo tudi nove, pozitivne izzive. V sodelovanju  s sosednjo Gorico bomo v letu 2025 nosili naziv Evropske prestolnice kulture in s tem bo pozornost evropske javnosti usmerjena na to območje. To je velik izziv tudi za gospodarstvo tega prostora, ki ga moramo s sodelovanjem tako javnega kot zasebnega sektorja dodobra izkoristiti.«

 

Gospodarstvenikom je predstavil tudi projekt skupne čezmejne ekonomske cone, Center zelenih tehnologij in projekt »Makerspace«, enega ključnih povezovalcev med izobraževanjem in malim podjetništvom.

 

      

Foto: Mateja Pelikan