Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odprtje razstave »Eppure rinasce – In vendar oživi« in ex-tempore v Raštelu

DATUM OBJAVE 04. oktober 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

Z mislijo »Nova Gorica in Gorica – združeni v umetnosti« bi lahko opisali odprtje razstave v izložbah trgovin v Raštelu, ki je bila v soboto, 2. oktobra 2021.

 

Združenje Porte a Nordest iz Gorice, Zveza kulturnih društev Nova Gorica, ekipa EPK GO! 2025 in druga združenja so v luči Nove Gorice in Gorice kot Evropske prestolnice kulture leta 2025 in v spomin na goriško umetnico Marto Malni (1944–2021) skupaj pripravili razstavo, na kateri sodeluje 82 umetnikov iz krajev našega skupnega obmejnega prostora.

 

Sobotni ex-tempore, na katerem je ustvarjalo 27 likovnikov, je na ulice Raštela privabil veliko ljudi, ki so občudovali nastajajoča dela.

 

Na dogodku sta navzoče pozdravili tudi podžupanja Mestne občine Nova Gorica Damjana Pavlica, Neda Rusjan Bric iz ekipe GO! 2025 in Miran Rustja, predsednik Zveze kulturnih društev Nova Gorica.

 

Razstavo si je mogoče ogledati do 6. oktobra, ko bo strokovna žirija v sestavi Mariagrazia Persolja, Cristina Feresin, Carlo Piemonti, Jernej Skrt in Giovanni Bresan ob 18. uri razglasila izbrana dela ex-tempora.

 

      

Foto: Jernej Skrt