Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zadovoljstvo po prvem zagovoru priprav na Evropsko prestolnico kulture 2025

DATUM OBJAVE 07. oktober 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič in goriški župan Rodolfo Ziberna sta skupaj z direktorjem EZTS GO Ivanom Curzolom, člani ekipe, ki pripravljajo EPK, in občinskimi uslužbenci, ki pripravljajo investicijski del EPK-ja, uspešno prestali prvo preverjanje Evropske komisije, ki s stalnim opazovanjem skrbi, da bo vse pripravljeno do leta 2025.

Novogoriški župan je po opravljenem preverjanju povedal: »Predstavili smo svoj napredek in zdaj pričakujemo poročilo. Iz samega razgovora je bilo čutiti zadovoljstvo tako nad poročilom kot nad zagovorom napredka priprave EPK. Spraševala nas je 12-članska komisija in predstavniki pristojnega direktorata Evropske komisije.

Navdušili smo jih tudi z uresničenim projektom novogoriškega Xcentra. Za Evropsko komisijo je bil ta projekt izjemnega pomena in smo dobili tudi posebno pohvalo, da smo to infrastrukturo že vzpostavili. Predstavili smo jim tudi njegov program. Očitno je to nekaj, kar EPK spodbuja in je tudi del strateškega razvojnega načrta EU.«