Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Evropska prihodnost je naša prihodnost

DATUM OBJAVE 15. oktober 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

 

Pred dnevi je Mestna občina Nova Gorica gostila partnerje projekta »Evropska prihodnost je naša prihodnost« v okviru programa »Evropa za državljane«.

 

V ponedeljek in torek smo pripravili konferenci na temo spodbujanja zlasti mladih prebivalcev k aktivnem državljanstvu.

Dobre prakse iz Slovenije so predstavili Gimnazija Nova Gorica, Mreža Mama, Inštitut za mladinske politike Ajdovščina, Xcenter, Mladinski svet Slovenije in Društvo Lojtra, za pogled čez mejo so poskrbeli predstavniki organizacije Kulturhaus GO. Svoje prispevke na temo mladih in njihovega vključevanja so imeli tudi projektni partnerji iz Bolgarije (občini Dalgopol in Aksakovo), Italije (Občina Osilo) in Portugalske (Občina Villa Nova de Cerveira).

Poseben program so pripravili gimnazijci novogoriške gimnazije, ki so s svojo debato na temo uvajanja mladinskih kvot v EP navdušili goste iz tujine in ostalo občinstvo.

 

Glavni cilj programa Evropa za državljane je prispevati k razumevanju EU, njene zgodovine in raznolikosti, spodbujati evropsko državljanstvo ter izboljšati pogoje za državljansko in demokratično udeležbo na ravni Unije. Projekt »Evropska prihodnost je naša prihodnost«, ki se je začel v letu 2019 in se bo zaključil prihodnje leto z zaključno konferenco v Bolgariji, sodi v Sklop 2 omenjenega programa (Demokratično delovanje in državljanska udeležba) ter zajema ukrep “Mreže mest”. Evropska komisija podpira razvoj mrež, ki so pomembne za zagotavljanje strukturiranega, intenzivnega in večstranskega sodelovanja in težijo k čim večjemu učinku programa. Mrežno povezovanje med občinami pa je ključnega pomena za omogočanje izmenjave dobrih praks, ki se vežejo na vprašanja skupnega interesa.