Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Slovenca na zmagovalnih stopničkah na prestižni dirki brez emisij – E-Rally Monte Carlo

DATUM OBJAVE 25. oktober 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Posadka Franko Špacapan in Sebastjan Kobal, člana AMD Gorica s podporo podjetja MAHLE Electric Drives Slovenija in GEN-I d.o.o., sta na najprestižnejši točnostni dirki z električnimi avtomobili osvojila odlično 2. mesto v kategoriji FIA E- Rally Regularity cup. Le-ta šteje za najvišji rang tekmovanj v FIA koledarju. Mednje se uvršča tudi MAHLE 4. Eco Rally Nova Gorica.

Peti E-Rally Monte Carlo (21. E-Rally Monte-Carlo Zen) se je začel v sredo, 20.10. 2021, v mestu Chateauneuf v južni Franciji. Zaključil pa v nedeljo, 24.10.2021, v Monte Carlu.

Na reliju brez emisij v dolžini 1360 km je bilo 15 točnostnih preizkušenj v skupni dolžini 355 km. Na točnostnih preizkušnjah se je merila poraba energije in natančnost vožnje po predpisanem itinerarju organizatorja.

Po seštevku faktorjev porabe in točnosti, se je med 51 prijavljenimi posadkami najbolje odrezala francoska posadka, Frederic Lansiaux in Nicolas Buhot z Volkswagnom i ID4. Odlično drugo mesto je pripadlo slovenski posadki, Franku Špacapanu in Sebastjanu Kobalu s Hyundai Kona Electric. Tretje mesto je prav tako zasedla fransoska posadka, Didier Malga in Valerie Bonnel Anne, s Porsche Tayc Taycan. Na 21. mesto se je uvrstila še ena slovenska posadka, Anže Lemež in Primož Lemež, z Volkswagnom I ID4.  

Na koledarju FIA ERRC ostaja še zadnji rally ECOdolomites GT 2021, ki se bo odvijal od 25. do 27. novembra v Italiji.