Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Gledališka predstava bolivijske skupine Teatro Trono

DATUM OBJAVE 10. november 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

V soboto, 13. novembra, vas ob 17. uri v mali dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Novi Gorici čaka gledališka poslastica, predstava »Dežela brez zla« Teatra Trono, skupine mladih umetnikov in umetnic iz bolivijskega mesta El Alto.

»El mañana es hoy!« – Prihodnost je že danes! – je slogan, s katerim so pred več kot 30 leti ustanovili gledališko skupino Teatro Trono. Otroci z ulice iz prevzgojnega doma iz El Alta so pod vodstvom socialnega delavca in gledališkega pedagoga, pokojnega Ivana Nogalesa, začeli ustvarjati gledališke igre in izražati svoje velikokrat neizrekljive izkušnje. Danes je Teatro Trono priljubljeno gledališče na visoki ravni. S svojo izrazno govorico telesa lahko prenašajo sporočila brez besednega jezika. V njihovih igrah »klovniranje«, cirkuške tehnike in maske igrajo enako pomembno vlogo kot glasba in besedilo.

Mestna občina Nova Gorica in Društvo Humanitas iz Ljubljane sta partnerja v mednarodnem projektu CULPEER4change, v katerem v sodelovanju s priznanimi mladimi umetniki in umetnicami iz Azije, Afrike, Srednje in Latinske Amerike vpeljujemo v šole nov koncept poučevanja in medvrstniških kulturnih izmenjav z delavnicami ter gledališkimi predstavami za mlade v Evropi.

 

Vljudno vabljeni!