Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nove kolesarske poti v čezmejnem območju

DATUM OBJAVE 08. december 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Čezmejno območje v somestju Nove Gorice in Gorice bo v prihodnjem letu bogatejše za čezmejno mrežo kolesarskih in peš poti, ki bodo oblikovale čezmejni urbani park. Predvidena je vzpostavitev 14 kilometrov kolesarskih in peš poti tako v urbanih kot kmetijskih območjih, in sicer vzdolž Soče in državne meje od Solkana do Šempetra in Vrtojbe.

 

Pogodbo za gradnjo kolesarskih poti v okviru projekta »Čezmejni park Isonzo-Soča« sta včeraj podpisala v.d. direktorja EZTS GO Tomaž Konrad in pravni zastopnik izvajalca, podjetja I.C.I. COOP iz Italije, Marco Seibessi.

Namen projekta je ohraniti in ovrednotiti naravno in kulturno dediščino čezmejnega območja ob reki Soči, da se poveča privlačnost območja za turizem in rekreacijo. S projektom si na EZTS GO prizadevajo okrepiti promocijo in prebivalcem izboljšati dostopnost čezmejnega območja občin Nova Gorica, Gorica in Šempeter-Vrtojba ter spodbujati trajnostno mobilnost.

Želijo tudi, da bi s projektom povečali privlačnost območja kot turistične destinacije. Z izgradnjo infrastrukture za rekreacijo bo območje namreč pridobilo na privlačnosti kot turistična destinacija, z oblikovanjem ustrezno prepoznavne blagovne znamke pa se bo lahko v komunikaciji prestreglo več obiskovalcev iz bolj oddaljenih krajev.

V naslednjem tednu bodo izpeljali še preostala potrebna opravila za začetek del: odvzem potrebnih vzorcev za analizo zemljišča, pregled površin, kjer bodo izvedeni gradbeni posegi in izdelava dokumentacije za varnost gradbišča. Uvedba v delo in s tem fizični začetek del sledi v prvih dneh novega leta. Gradnja bo predvidoma končana v osmih mesecih.

Poti bodo razvijali deloma z izdelavo vertikalnih in horizontalnih oznak na asfaltu in deloma z novimi preplastitvami. Materiali, predvideni za nove trase, so različni in prilagojeni okolju oziroma trasi: stabilizirana/utrjena zemlja, drenažni beton, drenažni beton s fotoluminiscenčnimi agregati.

Skupna vrednost del je 1.682.496,21 EUR brez DDV. Projekt je sofinanciran v okviru celostnih teritorialnih naložb (CTN) v okviru »Programa teritorialnega sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija 2014–2020«.

Projekt Isonzo-Soča financira program Interreg Italia-Slovenija 2014–2020.

 

  

 

Načrt projekta

Pregledna situacija ureditve z vsemi posegi

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti