Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Interaktivna izobraževalna gradiva za pedagoške delavce in delavke na temo ciljev trajnostnega razvoja

DATUM OBJAVE 28. december 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Od novembra 2020 evropski projekt CULPEER4change, ki ga v Sloveniji vodita mestna občina Nova Gorica in Društvo Humanitas, ponuja brezplačne tečaje, kvize in odprto izobraževalno platformo za e-učenje.

Za pedagoške delavce in delavke smo pripravili zanimive predloge, kako lahko skozi tečaje e-učenja vključijo informativne in igrive dejavnosti v svoje načrtovanje pouka. Odkrili bodo ogromno gradiv za poučevanj ciljev trajnostnega razvoja (CTR) 10 (vprašanja migracij in beguncev), 13 (podnebne akcije), 16 (otrokove pravice) in izvajanje koncepta kulturnega medvrstniškega učenja. Poleg tega je na voljo veliko praktičnih dejavnosti za vse cilje trajnostnega razvoja in mnogo več.

Gradiva so primerna za otroke in mladostnike naslednjih starostnih skupin:

  • od 6 do 9,
  • od 10 do 14,
  • od 15 do 20.

Platforma za e-učenje vsebuje:

  • poglobljene tečaje e-učenja o CTR-jih št. 10, 13, 16 in krajše predstavitve ostalih CTR-jev,
  • e-tečaj o kulturnem medvrstniškem učenju (CPLC),
  • geografski zemljevid, ki zbira zgodbe o CPLC-ju, zbirko umetniških delavnic,
  • zbirko informativnih in igrivih odprtih izobraževalnih virov.

Cilj je ponuditi praktične, ustvarjalne dejavnosti za dostopnost zapletenih informacij. CTR-ji so kompleksni in se prepletajo, prav tako pa so sestavni del transformativnega izobraževanja.

 

Projekt CULPEER4Change se zavzema za ozaveščanje o globalnih izzivih ter družbeni, ekološki in ekonomski soodvisnosti. Cilj projekta je podpreti otroke in mladino, da postanejo samostojni ter se zavzamejo za odpornejšo in boljšo prihodnost našega planeta.

Verjamemo, da je to mogoče doseči z uporabo inovativnih učnih metod bodisi v formalnem bodisi v neformalnem izobraževanju. Koncept kulturnega medvrstniškega učenja (CPLC) je vključujoč pristop za pridobivanje znanja in izkušenj z ustvarjalno in medkulturno izmenjavo med mladimi. Ozadje in uporaba CPLC-jev sta pojasnjeni v našem tečaju e-učenja.  

Vabimo vas v pisani svet ciljev trajnostnega razvoja in projekta CULPEER4Change, kliknite na povezavo in se brezplačno prijavite na platformo za e-učenje: https://culpeer-for-change.eu/en/e-learning-platform.