Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Začasna zapora južne sprehajalne poti ob Kornu

DATUM OBJAVE 30. december 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Ker je varnost ljudi na prvem mestu, smo se na novogoriški mestni občini odločili, da do odprave napake začasno zapremo južno sprehajalno pot ob Kornu, ki je zlasti v jutranjih in večernih urah na posameznih mestih spolzka. Pot smo odprli sredi decembra. Po dveh tednih njene uporabe so nam številni občani sporočali, da jim je med sprehodom oziroma kolesarjenjem, ko je bila mokra površina, na poti drselo.

Dokumenti proizvajalca prevleke, ki je bila uporabljena pri ureditvi poti, sicer dokazujejo, da je prevleka certificirana za zunanjo uporabo. Gre za nov material, zato izkušenj z njim doslej nismo imeli. V začetni fazi, takoj po vgradnji ni bilo opaziti, da je drsnost na podlagi vprašljiva, saj je tovrstna podlaga v večji meri primerljiva z asfaltno obrabno plastjo. Napaka je rešljiva.

Ker je varnost občanov in obiskovalcev ključna, smo do sanacije pot začasno zaprli. Dobavitelju bomo poslali zahtevo za odpravo drsenja. Ogled dobavitelja iz Verone pričakujemo v začetku prihodnjega tedna.