Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Olimpijski festival Peking 2022

DATUM OBJAVE 11. februar 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V sredo je pred Supernovo Mercator v Novi Gorici potekal Olimpijski festival Peking 2022, na kateri smo pozdravili in čestitali staršem naših olimpijk, mami Andreje Slokar gospe Eldi in očetu Ane Bucik gospodu Marku za izjemna nastopa v zgodnjih jutranjih urah. Bravo punci!

Nekaj svojih izkušenj z največjih tekmovanj so v živo po Radiu Robin zaupali Jure Franko, dobitnik prve medalje na zimskih olimpijskih igrah v Sarajevu leta 1984, Danilo Pudgar - smučarski skakalec na OI v Saporu leta 1972, Miran Gašperšič - udeleženec OI v Innsbrucku leta 1976 v slalomu in veleslalomu, Mladen Franko - brat Jureta Franka in prof. dr. na Univerzi v Novi Gorici ter Sabahudin Kovačevič - hokejist z OI v Sočiju in Pjongčangu, ki je na festivalu predstavil hokej.

Športna zveza Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica in Regijska pisarna OKS-ZŠZ Nova Gorica ob pomoči Javnega zavoda za šport Nova Gorica so otrokom iz novogoriškega vrtca ter šolarjem iz OŠ Frana Erjavca in POŠ Ledine želeli še bolj približati zimske športe in predstaviti rekvizite, ki jih olimpijci uporabljajo v zimskih športih.

Otroke sta pozdravila tudi podžupan Mestne občine nova Gorica Sašo Kogovšek in vodja Oddelka za družbene dejavnosti  Marinka Saksida.

V varnih mehurčkih se je preizkusilo 640 otrok v smučanju, curlingu, smučarskih skokih, hokeju, biatlonu, usedli pa so se lahko tudi v pravi bob in na skeleton.

Prav vsaka postaja je otrokom narisala nasmešek na obrazu, kar je tudi bila naša želja - olimpijsko vzdušje smo prinesli tudi v Novo Gorico.

 

Vir: OKS-ZŠZ, regijska pisarna Nova Gorica

 

Otroci stojijo  Otroci se pripravljajo na igro  Moški prikazuje otrokom, kako "curlati"  Otroci so ob bobu dvosedu  Otroci igrajo hokej  Ljudje stojijo in se pogovarjajo

 

Foto: Jure Batagelj