Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Novinarska konferenca o rezultatih mednarodnega umetniškega natečaja za mozaik na trgu pred železniško postajo v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 24. marec 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župan Mirko Brulc je na predstavitvi povedal, da omenjeni mozaik združuje simboliko obeh mest in ju povezuje na skupnem trgu. Mozaik bo uradno predan svojemu namenu 30. aprila letos na osrednji slovesnosti ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo. Kot je še povedal župan Brulc, bo po doslej znanih informacijah prehod na železniški postaji v Novi Gorici postal prehod mednarodnega značaja, ki ga bo mogoče prehajati z osebno izkaznico.
Oba župana sta se ob tej priložnosti zahvalila vsem sodelujočim umetnikom za sodelovanje in kot so povedali člani komisije, je bila odločitev za izbor zmagovitega dela zares težka. Župana sta se zahvalila tudi vsem ostalim odbornikom in izvajalcem, ki so pripomogli in še bodo, da bo trg v celoti urejen in pripravljen za slovesnost 30. aprila letos.
Umetnik Franko Vecchiet, ki se je udeležil predstavitve, pa je povedal, da mu ta mozaik pomeni zaokrožitev enega dela njegovega življenja, v katerem se je tudi osebno posvečal čezmejnemu sodelovanju na področju umetnosti.