Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Primopredaja stavbe Primex-a v Rožni Dolini

DATUM OBJAVE 09. julij 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica

Gre za reprezentančno poslovno stavbo (površine cca 3600 m²) v neposredni bližini državne meje in mednarodnega mejnega prehoda Rožna Dolina, ki jo sestavljata dva dela (upravna stavba iz leta 1979 in izvozni konsignacijski center iz leta 1988). Podjetje Fininvest je stavbo odkupilo leta 1993 in jo vse do sedaj redno vzdrževalo ter uspešno oddajalo v najem raznim gospodarskim subjektom in zavodom. Stavba je danes skoraj v celoti zasedena, največji najemnik prostorov pa je Visokošolski zavod Politehnika. Prve prostore v obsegu 188 m² je Politehnika začela uporabljati januarja 1997, danes pa uporablja približno 1000 m² površine.
Prve aktivnosti v zvezi z nakupom poslovne stavbe so stekle na pobudo Mestne občine Nova Gorica že poleti 2000. Pogajanja so se nadaljevala vse do konca marca 2002, ko je Mestni svet potrdil kupnino v višini 503 mio sit, ki jo bo Mestna občina Nova Gorica poravnala v roku 10 let. Maja 2002 je kupoprodajno pogodbo potrdila tudi skupščina Fininvesta.