Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Množičen obisk prireditev v novem športnem centru v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 03. januar 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

"V mesecu decembru je nov športni center v Novi Gorici zaživel v pravem pomenu besede. Množičen obisk prireditev je nedvomno dokaz, da so ga ljudje vzeli za svojega in da center pomeni velik preskok v pestrosti ponudbe v Novi Gorici.


Vesel sem teh dejstev, zlasti če se spomnim vseh polemik, ki so spremljale njegovo gradnjo in zamik pri prevzemu. Še vedno sem trdno prepričan, da je naše vztrajanje pri prevzemu objekta v takem stanju, kot je bilo dogovorjeno v pogodbi, bilo popolnoma upravičeno in potrebno.

Kako zelo uporaben je objekt, se je pokazalo takoj v prvem mesecu po odprtju. Če začnem pri učencih in dijakih: Športni center je v osnovi namenjen šolskim potrebam, tako šolarjem in srednješolcem nudi nadstandardne možnosti za športno in gledališko vzgojo.

Samo odprtje dvorane je veliko dvorano napolnilo do zadnjega kotička. Publika je bila vidno navdušena in že prvi vtis je bil zelo pozitiven. Naslednji velik dogodek je bil Sončkov dan, ki je prav tako napolnil veliko dvorano, tudi gostje iz drugih držav niso skoparili s pohvalnimi besedami o novem objektu v Novi Gorici. Dvorana je ponovno zaživela s plesnim večerom Plesne šole Rebula, pravi uspeh je bil tudi poslovilni koncert legendarnega Parnega valjaka. Petkov novoletni gala operni koncert je ponovno napolnil dvorano do zadnjega sedeža. Očitno je, da si občanke in občani, pa tudi vsi ostali udeleženci prireditev, želijo tovrstnih dogodkov, nov športni center nedvomno nudi odlične pogoje za njihovo realizacijo.

Še v tem mesecu bomo razpisali natečaj za ime novega športnega centra. K sodelovanju bodo povabljeni vsi učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol v naši občini. Naj mladi določijo ime!

Nedvomno pa ostaja želja po prireditvenem prostoru v mestu na prostem. Z novim kajak centrom v Solkanu se bodo sicer odprle možnosti tudi za določene družabne prireditve, vendar ostaja želja po primernem prostoru tudi v samem središču mesta. V mislih imam nov amfiteater, ki bi ga zgradili na območju med Slovenskim narodnim gledališčem in Goriško knjižnico Franceta Bevka. V upravi smo to gradnjo že načrtovali in je vključena v načrt razvojnih programov. Z amfiteatrom bi mesto pridobilo pomemben prireditveni prostor na odprtem. Vsekakor si bom prizadeval za njegovo realizacijo.

Predvsem pa si želim, da bi vsi skupaj znali izkoristiti nove pridobitve v mestu in občini in nove možnosti, ki se z njimi odpirajo."

Mirko Brulc
ŽUPAN