Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sprejem delegacije tujih študentov

DATUM OBJAVE 05. oktober 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Podžupan Mestne občine Nova Gorica Tomaž Vuga je v torek, 4. oktobra 2005, v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica sprejel delegacijo tujih študentov iz Italije, Slovenije, Nemčije, Portugalske, Grčije, Belgije in ZDA. Študenti se od 3. - 8. oktobra udeležujejo seminarja "La nuova Europa - Nova Evropa", ki ga prireja Accademia Europeista Furlanije Julijske Krajine in katerega tema je proces evropske integracije, širitev EU, politična kriza v državah članicah, ipd.

Na sprejemu je podžupan študentom na kratko predstavil zgodovino mesta Nova Gorica, načine sodelovanja ter skupne projekte, ki jih dve upravi - novogoriška in goriška - uspešno vodita.

Uvodnim nagovorom, prisotne je pozdravil tudi Claudio Cressati, predsednik Accademie Europeistike, je sledil pogovor - podžupan Vuga je odgovarjal na študentska vprašanja, ki so bila usmerjena predvsem v čezmejno sodelovanje in planiranje.

Pred povratkom v Italijo so se udeleženci z gostiteljem sprehodili po centru mesta ter si ogledali Goriško knjižnico in Slovensko narodno gledališče.