Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Izmenjava božično-novoletnih voščil med županoma obeh Goric, Mirkom Brulcem in Vittoriem Brancatijem

DATUM OBJAVE 21. december 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Sedaj že tradicionalno in prijateljsko srečanje obeh županov ob zaključku leta je bilo obenem priložnost za ponovno potrditev skupne poti čezmejnega sodelovanja in skupnega prizadevanja v številnih projektih obeh obmejnih mest. Župan Vittorio Brancati je poudaril, da je skupna pot, za katero sta se določila, pripomogla ne samo k izboljšanju odnosov med obema skupnostima temveč tudi k temu, da sta obe občinski upravi izvedli pomembne projekte za prihodnost obeh mest. Župan Mirko Brulc se je županu Vittoriu Brancatiju zahvalil za izjemno pomoč in pozornost, ki ju namenja tako zamejskim Slovencem kot tudi skupnemu čezmejnemu sodelovanju. Trojezično božično-novoletno voščilo v italijanščini, slovenščini in furlanščini, ki ga v teh prazničnih dneh pošilja župan Vittorio Brancati, pa po Brulčevem mnenju kaže na zelo pozitivno miselnost v sosednji Gorici, kjer je zares vse bolj čutiti željo po sožitju in prijateljstvu.
Župana sta izmenjavo daril obenem izkoristila za pogovor o torinski olimpijski bakli, ki bo konec januarja 2006 prispela v Gorico. Obe upravi bosta ob tem pripravili skupni simbolični dogodek s predajo olimpijskega ognja med Gorico in Novo Gorico na novem trgu pred novogoriško železniško postajo. Mara Černic, odbornica za čezmejno sodelovanje Občine Gorica, pa je poudarila, da bo leto 2006 še posebej pomembno zaradi vrste projektov, ki se bodo v tem letu zaključili ter zaradi že trdno zasidranega sodelovanja na kulturnem, športnem in drugih področjih. Poseben podarek je na okoljevarstvenih temah, pa tudi na izobraževanju na tem področju s posebnimi projekti, med katere zagotovo sodi mednarodna šola Emas za okoljske certifikate.