Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Pri ministrici Rihterjevi o prenosu PDG-ja na državo

DATUM OBJAVE 06. november 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Pogodba, s katero bo prenos podpisan, je že pripravljena, poteka pa še usklajevanje z Ministrstvom za finance, nato pa jo mora potrditi še vlada. Ministrica pričakuje, da bo do slavnostnega podpisa pogodbe prišlo 3. decembra 2003 v Novi Gorici, na dan odprtih vrat, ki vsako leto poteka v kulturnih institucijah v spomin na dan rojstva pesnika Franceta Prešerna. Pogodbo bo s strani države podpisala ministrica, ki naj bi se nato udeležila premiere Župančičevih Mehurčkov v Primorskem dramskem gledališču.
Na sestanku so se zbrani pogovarjali tudi o določenih odprtih vprašanjih, ki še obstajajo glede Primorskega dramskega gledališča.
Najprej so spregovorili o ureditvi nadodernih vlakov. Na začetku investicije sta se občina in država dogovorili, da financirata vsaka polovico investicije. Ministrstvo za kulturo je v letošnjem letu zagotovilo svoj delež v investiciji, Mestna občina Nova Gorica pa ne v celoti, zato naj bi preostali del pokrila v prihodnjem letu. O nadaljevanju investicije naj bi se podrobno dogovorili v zvezi s programom za naslednji dve leti, saj bo Primorsko dramsko gledališče obravnavano že kot institucija državnega pomena.
Glede ureditve male dvorane:
Investicija Primorskega dramskega gledališča kot matične hiše še ni dokončana, ker hiša nima drugega odra. Prav zaradi tega ne more normalno tržiti velikega odra, saj je le ta pretežno zaseden zaradi vaj. Obstajata dve možnosti ureditve male dvorane:
- ureditev malega odra (v tem primeru bo investitor zgolj država)- ureditev malega odra, ki bo vključen v amfiteater (v tem primeru investitorja Mestna občina in država)
Ureditve male dvorane v štiri letnem programu Mestne občine Nova Gorica ni in tudi ministrstvo nima rezerviranih sredstev v ta namen, tako da bo investicija predvidoma preložena na obdobje po letu 2007.

Pogovarjali pa so se tudi o interesu Mestne občine Nova Gorica za ohranitev dopolnilnega programa gledališča po prenosu gledališča na državo, v katerega npr. spadajo: Goriški vrtiljak, Amaterski mladinski oder, Mednarodni lutkovni festival ipd. Ta program namreč Mestna občina Nova Gorica že vsa leta sofinancira. Ob tem je bilo ministrici povedano, da se ta program širi v zamejstvo in zato postaja vedno bolj odmeven. Ministrica se je strinjala, da ta program postane redna dejavnost gledališča.