Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

kiWi-Fi network – mreža brezplačnega brezžičnega dostopa

DATUM OBJAVE 13. junij 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica

kiWi-Fi network je mreža točk, ki omogočajo uporabnikom prenosnih računalnikov, dlančnikov ter telefonov, ki podpirajo WiFi b/g standard brezplačni dostop do interneta. Glede na to, da takšne naprave uporablja vedno več ljudi se je zagnanim članom računalniške sekcije Kluba goriških študentov ter Multimedijskega centra Mostovna porodila ideja o postavitvi več manjših dostopnih točk, ki bi omogočale enostaven priklop in uporabno interneta. Tako so spomladi 2004 na KGŠ-ju postavili testno točko, ki se je takoj začela uporabljati interno ter brez reklame in oglaševanja tudi s strani mimoidočih uporabnikov.

Danes imamo v Novi Gorici štiri brezžične dostopne točke omrežja kiWi-Fi.Nahajajo se na Mostovni, Klubu goriških študentov, okrepčevalnici Ost ter Turistično informacijskem centru na Bevkovem trgu. Število uporabnikov brezžične storitve iz dneva v dan narašča, registriranih je že več kot 50 rednih uporabnikov kiWi-Fi omrežja.

Uporaba omrežja je zelo preprosta : naprave samodejno zaznajo dostopno točko, se povežejo in po opravljeni enostavni registraciji, za katero potrebujemo le veljaven e-mail naslov, že lahko uporabljamo storitve interneta na katerikoli od sedaj postavljenih točk.

V prihodnje je v načrtu postavitev točke v novogoriški Knjižnici Franceta Bevka. kiWi-Fi network projekt pa se bo najverjetneje razširil tudi na druga mesta, ki imajo multimedijske centre saj se v MMC Mostovna že pogovarjajo z multimedijskim centrom iz Novega mesta.Dodatne informacije dobite na spletnih naslovih :http://dhcppoint.klub-kgs.sihttp://wireless.klub-kgs.siali preko elektronske pošte na naslovu:

wireless@klub-kgs.si

Vzpostavitev točke v Turistično informacijskem centru je bila financirana iz sredstev Mestne občine Nova Gorica v okviru programa goriška e regija.