Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sestanek s predsedniki krajevnih skupnosti v Mestni občini Nova Gorica

DATUM OBJAVE 11. oktober 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Oddelek za finance Mestne občine Nova Gorica je pripravil Pravilnik o vodenju računovodstva v krajevnih skupnostih. Predsedniki KS so na sestanku izrazili željo, da bi moral biti pravilnik bolj poenostavljen. Načelnica Oddelka za finance Vida Štucin jim je pojasnila, da to ni mogoče, saj zakonodaja postavlja točne zahteve. Iz manjših krajevnih skupnosti je bilo mogoče slišati predloge, da bi v občinski upravi uvedli finančno službo, ki bi za vse krajevne skupnosti opravljala računovodske storitve. Župan jim je obljubil, da bodo predlog preučili. Obstaja namreč tudi možnost, da bi v te namene skupaj najeli zunanjega izvajalca.
Župan je v nadaljevanju predsednikom predstavil predlog rebalansa in priprave na oblikovanje predloga proračuna za leto 2006. Pojasnil je, da bodo upoštevane zlasti tiste naloge, ki že dlje časa čakajo na uresničitev in investicije, ki so zajete v načrtu razvojnih programov. Župan je predsednikom tudi povedal, da bodo pred predložitvijo predloga proračuna mestnemu svetu seznanjeni z njegovo vsebino.
Načelnik Oddelka za okolje in prostor Niko Jurca je predsednikom podrobno predstavil zbiranje podatkov za oblikovanje evidence o nezazidanih stavbnih zemljiščih. Predsedniki so to podprli in so bili mnenja, da je prav, da se je občina tega lotila. Pripomnili pa so, da je bila prva informacija uprave potencialnim zavezancem oblikovana preveč togo, kar je sprožalo številna negodovanja pri občanih. Predsedniki se tudi strinjajo, da bo potrebno spremeniti odlok in višino točke za zaračunavanje nadomestila.
Župan je prisotne seznanil še s pobudo za ustanovitev nove občine na območju Renč, Vogrskega, Bukovice in Volčje Drage. Predsednikom je tudi povedal, zakaj se ne strinja z delitvijo občine. Zlasti je izpostavil negativne posledice slabitve občine.