Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Stanje na plazovih Šmihel in Gradišče

DATUM OBJAVE 13. avgust 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

"Danes dopoldan je tako kot vsak torek stanje na plazovih v Šmihelu in na Gradišču preveril geolog iz Geološkega zavoda Slovenije in ugotovil, da posledic zadnjega deževja na plazišču trenutno ni in da situacija ni kritična. Dve družini, ki sta bili neposredno ogroženi od plazov, smo preselili že spomladi, eni občanki v Šmihelu pa smo tudi že namestili zabojnik v bližino hiše, kamor se lahko umakne v primeru nevarnosti.
Že ob nastanku obeh plazov smo v civilni zaščiti organizirali dnevno opazovanje (zdaj, v tem času deževja 2x dnevno!). Geolog vsak torek obišče plazova in mi nato opazujemo plazišče v skladu z njegovimi navodili. Zato smo tudi na ogroženih objektih postavili tako imenovane plombe, na osnovi katerih je možno opazovati, ali plaz deluje ali ne. Zadnje plombe na objektih smo namestili 5. marca letos. Nekatere od njih so do danes počile za 1 mm, kar je dovolj za dokaz o gibanju plazu. Vendar te razpoke niso posledica zadnjega deževja, ampak so nastale že prej. Država je oba plazova zakonsko uvrstila na seznam nujno potrebnih za sanacijo. Tako je zdaj na državi, da začne s sanacijo, ki bi morala biti čim prejšnja."